Interview met Jacob Van de Moortel: wat kan Trema. voor een VME betekenen?
Trema. of voluit Technical Real Estate Management werd vorig jaar opgericht door Jacob Van de Moortel, oudste broer van Thomas. We laten jullie met hem en zijn bedrijf kennis maken.
Dag Jacob, kunt u kort even toeleggen wie u bent?
Ik ben Jacob, oprichter van Trema. Ik ben mijn carrière gestart als Consultant Engineer in Cambridge, Engeland. Na 4 jaar ervaring ben ik gestart in het familiebedrijf als Business Manager voor de groep Vande Moortel Real Estate (VMRE). Samen met mijn team heb ik veel kunnen verwezenlijken de afgelopen jaren zoals bijvoorbeeld de uitbouw van het online portaal van Syncura mySyncura, document management ExArte, VOIP of internettelefonie, het samenstellen van het ICT team van VMRE en het beheer van de leveranciers.
Sinds begin 2020 ben ik dus naast Manager van het ICT Team van VMRE en beheerder van de leveranciers van de groep ook CEO van Trema.
Kunt u de belangrijkste activiteiten van Trema. omschrijven?
Trema spitst zich toe op de technische aspecten van gebouwen in mede-eigendom: energieefficiëntie, technische conditie en renovatieprojecten.
Voor de rapportering van de energieefficiëntie van gebouwen stellen we een EPC op of voluit energieprestatiecertificaat uit, doen we verbruiksanalyses en een permanente energiemonitoring voor de optimalisatie van het gebouw.
Om de technische conditie van een gebouw weer te geven, werken we steeds met de NEN 2767 norm. NEN 2767 is de norm voor conditiemeting van gebouwen, infrastructuur en andere beheerobjecten. Op maat van de klant wordt er een rapport, onderhoudsaanbevelingen of technische opvolging aangeboden.
Tot slot kunnen we ook renovatieprojecten opstarten aan de hand van een eigen lastenboek, aanbesteding, projectopvolging en oplevering daarvan.
Waarom heeft u Trema. opgericht?
Het is geen geheim dat het Belgische gebouwenpark fel verouderd is. Hier is dus nog veel werk aan de winkel qua renovatie. Trema. wil de mede-eigenaars als expert bijstaan in het behalen van de ambitieuze Europese CO2-doelstellingen.
Wat kan Trema. voor een VME (of voluit Vereniging van Mede-Eigenaars) betekenen?
Trema kan adviezen en inzichten verstrekken, werken opvolgen en certificaten afleveren aan gebouwbeheerders en beslissingsorganen van de VME.
Kunt u het team van Trema. voorstellen?
Jazeker, Trema. is een fris, ambitieus en dynamisch team bestaande uit drie medewerkers.
Angelo Philips is vorig jaar afgestudeerd aan de Odisee Hogeschool en is sindsdien een gedreven vastgoedinspecteur geworden. Met zijn energiedeskundige type A diploma is hij onderlegd in energierapportering. Binnenkort zal hij met zijn diploma projectbegeleiding ook een prima werfopvolging kunnen voorzien.
Stijn Calus werkt sinds na de eerste corona piek voor Trema., maar heeft ervaring in mede-eigendom opgedaan bij Syncura als stage en eerste werkervaring. Hij is dan ook onze jongste auditeur in wording. Met zijn opleiding in vastgoed en binnenkort diploma energiedeskundige type A zal hij onze capaciteit verhogen. Tot slot ben ik zelf ook ingenieur en energiedeskundige, ik zorg voor de dagelijks aansturing en adviezen aan onze klanten.
Wat is de belangrijkste verwezenlijking van Trema. tot nu toe?
We hebben vorige maand de kaap van de eerste 100 certificaten gehaald. Dit is nog heel beperkt, maar toont dat het team op gang komt.
Hoe kan een VME Trema. contacteren voor een gesprek over hun residentie?
In eerste instantie spreek ik graag zelf met de mensen. Via het algemeen nummer (+32 9 396 42 38) van Trema. kom je bij mij terecht, per email kan ook via info@trema.be.
Bedankt voor het interview, Jacob! Veel succes met de verdere uitbouw van Trema.
