Syndic de copropriete tout savoir
Wie is de syndicus van mede-eigendom?

Het beheer van de gebouwen wordt in Europa, en met name in België, geregeld door een Vereniging van Mede-Eigenaars (VME). Er is echter een tussenpersoon nodig tussen de vereniging en de eigenaars.

Meer informatie
Syncura's werking van het syndicaat van mede-eigenaars
De werking van mede-eigendom

De syndicus is een echte dirigent van het gemeenschapsleven in het huis. Aangezien hij vele taken in de mede-eigendom vervult, worden zijn bestaan en zijn werking door de wet geregeld. Dus hoe werkt het syndicaat van mede-eigendom?

Meer informatie
Devenir coproprietaire implication juridique
Mede-eigenaar zijn: wat houdt deze titel juridisch gezien in?

Belgisch "mede-eigenaar" zijn is niet zomaar een kwalificatie. Deze titel, die vrij wijdverbreid is, is voorzien van een aantal rechten en verplichtingen die niet goed bekend zijn bij het publiek. Hier is de informatie over het statuut van mede-eigenaars van gebouwen in België.

Meer informatie
Wat zijn de rollen van de verschillende organen in mede-eigendom? Wie neemt de beslissingen?
De organen van de mede-eigendom : hun rol in de besluitvorming

Het beheer van het gebouw wordt gevoerd door de vereniging van mede-eigenaars, overeenkomstig het reglement van mede-eigendom. Voor een goed beheer van de kavels zijn echter instanties met specifieke doelstellingen nodig. Wat zijn deze organen en wat zijn hun functies?

Meer informatie
Moeilijkheden in mede-eigendom
Het leven in mede-eigendom : de daaruit voortvloeiende moeilijkheden

Mede-eigendom biedt talrijke voordelen voor de eigenaars, voornamelijk door de kostenverdeling. Desalniettemin brengt het leven in mede-eigendom vaak uitdagingen met zich mee. Welke veelvoorkomende problemen doen zich voor en hoe kunnen deze worden opgelost?

Meer informatie
Responsabilites syndic syndicat copropriete coproprietaires
Wat zijn de verantwoordelijkheden van de vereniging van mede-eigenaars en de syndicus van mede-eigendom?

Hoewel veel mensen de neiging hebben deze twee entiteiten soms door elkaar te halen, zijn zij toch heel verschillend en vervullen zij elk een welomschreven rol en opdracht. Dus wat zijn de verantwoordelijkheden van deze twee organen binnen het gebouw?

Meer informatie
Choisir syndic copropriete questions plus posees
Syndicus van mede-eigendom: de meest gestelde vragen

U ondervindt veel moeilijkheden met uw vrijwillige syndicus bij het beheer van de mede-eigendom van het appartementsgebouw waar u mede-eigenaar bent. U vindt hieronder een samenvatting van de vele vragen die u kunt hebben.

Meer informatie